Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 22 жовтня 2024

УВАГА - АМБРОЗІЯ!

 УВАГА, АМБРОЗІЯ

Амброзія полинолиста – один з небезпечних карантинних організмів. Це однорічна рослина родини складноцвітних. Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров’я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів. Пилок амброзії викликає в людей захворювання на поліноз: спостерігається втрата працездатності, з’являється набряк слизових оболонок очей і верхніх дихальних шляхів, розвивається астма. Алергени, що містяться в листі, викликають дерматити і т.д..

Зараз настав той час, коли рослини амброзії знаходяться на початку стадії бутонізації, цвісти вони починають в кінці липня, а період масового цвітіння припадає на серпень-вересень. Тому всі зусилля на знищення амброзії повинні бути направлені саме зараз – до цвітіння, щоб не допустити  утворення пилку  та масової його концентрації у повітрі, плодоношення та засмічення ґрунту.

Найбільш ефективний метод боротьби з амброзією – видалення рослин разом з корінням.  На клумбах та присадибних ділянках найкраще саме виривати рослини. На посівах сільськогосподарських культур проти амброзії застосовуються гербіциди. Скошування на низькому рівні рослин безпосередньо перед цвітінням також буде ефективним методом боротьби. Так мінімізується здатність до відростання рослин.

Звертаємось до всіх жителів громади, суб’єктів господарювання із закликом провести роботи по знищенню рослин амброзії та недопущення її масового цвітіння!

#стопамброзія
#амброзія
#способизахисту

10.07.2024


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua