Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 16 травня 2024

ПОВІДОМЛЕННЯ про намір суб’єкта господарювання отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

   ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ», ідентифікаційний код ЄДРПОУ 00191230 з метою перенесення природоохоронних заходів встановлених дозволом на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та дотримання вимог природоохоронного законодавства має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у зв’язку з введенням в дію Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27 березня 2023 року № 174 «Зміни до деяких Технологічних нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин» та Розпорядження КМУ від 04 грудня 2019 р. №1413-р (у редакції розпорядження КМУ від 31.01.2023 № 89-р) «Про затвердження плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності та покращення бізнес-клімату, плану дій щодо покращення умов ведення бізнесу в Україні та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України». Інші підстави для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відсутні.

Юридична адреса ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»: 69008, Запорізька область, місто Запоріжжя, Заводський район, Південне шосе, буд. 72.
Фактичне місце знаходження промислового майданчика: 69008, Запорізька область, місто Запоріжжя, Заводський район, Південне шосе, буд. 72.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля:

Висновок з оцінки впливу на довкілля №7-03/12-20193263191/1 від 01.07.2019р. (реєстраційний номер справи 20193263191), виданий Міністерством екології та природних ресурсів України.

Промисловий майданчик ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» належить до першої групи об’єктів, для яких розробляються документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» є підприємством з повним металургійним циклом, кінцевою продукцією якого є виробництво гарячекатаного, холоднокатаного сталевого листа та жесті. До складу підприємства входять основні цехи та допоміжні, що забезпечують потреби підприємства в ремонті і відновленню технологічного устаткування, підготовці виробництва і забезпечення його сировиною. Основне виробництво включає агломераційне (6 агломашин), доменне (4 печі), мартенівське (8 печей).

Більш розширений опис промислового об'єкта наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Відомості щодо видів та обсягів викидів: потенційні викиди забруднюючих речовин (а саме: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиди азоту, діоксид сірки та оксид вуглецю, оксиди металів: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо); манган та його сполуки в перерахунку на діоксид мангану; мідь та її сполуки в перерахунку на мідь; нікель та його сполуки в перерахунку на нікель; свинець та його сполуки в перерахунку на свинець; цинк та його сполуки (у перерахунку на цинк); хром та його сполуки в перерахунку на триоксид хрому) в атмосферне повітря від джерел Основного проммайданчика становлять 86 770,916 т/рік, без урахування парникових газів. Більш розширені відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин наведено в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості».

Перелік заходів щодо впровадження найкращих доступних технологій виробництва:
Заміна мартенівського виробництва сталі на конверторне, виведення із експлуатації мартенівських печей, введення в експлуатацію конверторного виробництва; виведення із експлуатації 14 груп нагрівальних колодязів у зв’язку з організацією неперервного розливання сталі у комплексі будівництва киснево-конверторного цеху.

Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин:
Досягнення технологічного нормативу за рахунок будівництва (реконструкції) аспіраційної установки за пічкою обпалу вапняку ОПР-2 та за машиною випалу вапняку КМ, а також досягнення технологічних нормативів за повітронагрівачами ДП-5 та за паровими котлами РК-85-40/440 №1, БКЗ-75 ГМА-2 №2, РК-85-40/440 №3. Досягнення нормативу викиду від ДП-5.

У рамках проведення коригування Дозволу на викиди забруднюючих речовин атмосферне повітря заплановано до перенесення термінів виконання наступних заходів:
- модернізація/реконструкція ГОУ карусельної печі з оборотом ОПР-2 для досягнення технологічного нормативу викидів по речовинах у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом – 50мг/м3;
- будівництво аспіраційної установки з використанням пилогочистного обладнання від конвеєрної машини випалу вапняку з рухомими ґратами КМ-14 для досягнення технологічного нормативу викидів по речовинах у вигляді суспендованих твердих часток недиференційованих за складом – 50мг/м3;
- будівництво аспіраційної установки з використанням пилеочисного обладнання від ливарного двору та бункерного приміщення ДП-5 для досягнення технологічного нормативу викидів по речовинах у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом – 50мг/м3.
- проведення ремонту повітронагрівачів №№15,16,17,20 ДП-5 у період проведення ремонтних робіт на ДП-5 для досягнення технологічного нормативу.

ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» при здійсненні своєї діяльності гарантує дотримання вимог санітарного та природоохоронного законодавства. Наразі, відповідно до «Змін до деяких Технологічних нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин», що затверджені Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27 березня 2023 року № 174, встановлено термін досягнення перспективних технологічних нормативів: «після спливу двох років з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні», введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

 

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які віднесені до основних джерел викидів та пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які віднесені до інших джерел викидів, встановлені згідно з вимогами законодавства України. Для неорганізованих стаціонарних джерел нормативи гранично допустимих викидів забруднюючих речовин не встановлюються. Регулювання викидів від цих джерел здійснюється шляхом встановлення вимог у дозволі на викиди.

В електронній формі «Інформацію про одержання дозволу для ознайомлення з нею громадськості», яка є частиною документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами Основного майданчика ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» надана до Запорізької ОДА: gromada@zoda.gov.ua.

З зауваженнями та пропозиціями щодо намірів підприємства отримати Дозвіл на викиди по Основному майданчику ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» звертатися до Запорізької ОДА за адресою: 69107, м. Запоріжжя, проспект Соборний, 164, к. 104 gromada@zoda.gov.ua, телефон: +38 (061) 239-03-53 або 0(800) 503-508 з Пн-ЧТ: 8.00 до 17.00, Пт: з 8.00 до 15.45.

Пропозиції та зауваження населення і громадських організацій приймаються протягом 30 днів з дати публікації оголошення, яка є датою початку громадського обговорення.
Додаткову інформацію можна отримати на підприємстві за
телефоном: (061) 218-31-01.

14.03.2024


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua