Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 27 липня 2024

План здоров'я: 5 кроків

 🙆‍♂️ Ні в кого не викликає сумніви, почувати себе здоровим це приємно, важливо і просто необхідно, бо щодня маємо безліч завдань та випробувань, що потребують нашої енергії та зусиль, фізичної витривалості, сил й здорового глузду. 


Наприкінці зими ми всі вже втомилися і від сірих коротких днів, і від простуд та нестачі вітамінів, і від щоденних тривог та стресів.

Тож давайте спробуємо сформувати ваш власний план здоров'я, щоб перезарядити організм до весни. 

🏃‍♂️ Крок 1: Фізична активність

По-перше, почніть робити ранкову зарядку. Прості фізичні вправи додадуть заряду бадьорості на весь робочий день. А по-друге,  будьте фізично активними протягом всього дня: рухайтеся, гуляйте на свіжому повітрі, займатесь спортом. У середньому доросла людина повинна щодня ходити пішки на відстань до 2-3 км (або не менше 30 хв).

🥗 Крок 2: Здоровий раціон 

Плануйте свій раціон, здорове та збалансоване харчування щодня! Не забувайте про повноцінний сніданок. Надайте перевагу нежирним сортам м'яса, рибі, молочнокислим продуктам, яйцям, сиру, фруктам та овочам, зелені, горіхам, бобовим, цільнозерновим кашам. Рафіновані продукти, сосиски, копчені ковбаси, фабричні солодощі, газовані напої – залиште на полках супермаркету. Уникайте перекусів! Пийте достатньо води.

🚭 Крок 3: Відмовся від алкоголю та куріння

Відмовтесь від вживання алкогольних напоїв, алкоголь є фактором більш ніж 200 захворювань. І киньте, нарешті, палити! Відмова від цих двох шкідливих звичок не тільки додасть доброго самопочуття, але й значно підтримує ваш бюджет.

😴 Крок 4: Здоровий сон

Не нехтуйте сном. Так, під час війни це складно. Проте повноцінний сон - дуже важлива складова здоров'я та збалансованого функціонування організму. Недосипання може призвести до набору ваги, проблем з серцем, порушення імунної системи,  погіршення психічного здоров'я.  Дорослі мають регулярно cпати не менш 7 годин на добу. Перед сном намагайтесь відкласти всі гаджети. 

🤗 Крок 5: Здорові емоції

Наш емоційний стан неабияк впливає на фізичний. Душевні переживання та стреси дуже нас знесилюють. У будь-якій складній життєвій ситуації намагайтеся зберігати оптимізм. Будьте соціально активними, спілкуйтесь з друзями, приєднуйтесь до товариств зі спільними інтересами, навчиться чомусь новому, не втрачайте смак до життя. І намагайтесь частіше посміхатися, ваше психічне здоров’я скаже вам «дякую».
 
Отже, спробуйте для себе оптимізувати ці основні фактори способу життя. Саме прості, але систематичні кроки допоможуть покращити самопочуття і в будь-яких умовах зберегти ваш життєвий ресурс.

Цінуйте та бережіть себе 💚

#здоровийспосібжиття
#здоровежиття
#планздоровя
#факториздоровя
12.02.2024


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua