Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 10 травня 2024

Завершується друга черга реконструкції пляжу на вул. Лейтенанта Шмідта

 Протягом кількох років у Запоріжжі успішно реалізується міська програма благоустрою, реконструкції зон відпочинку. Вона стосується як скверів, парків, так і пляжних зон міста. Реконструйовано Правобережний пляж у Дніпровському районі. Прикрасили місто сквери Театральний та Піонерів в Олександрівському районі. Завершено першу чергу реконструкції скверу 30-річчя визволення України у Заводському районі. Виконано благоустрій парку Гагаріна у Комунарському районі, зараз продовжується реконструкція вхідної групи парку. Окрасою Вознесенівського району стали реконструйовані проспект Маяковського та Алея Троянд. Зараз продовжується реконструкція території, прилеглої до Алеї Троянд.

Продовжується реалізація ще одного проєкту – реконструкція зони відпочинку на вулиці Лейтенанта Шмідта у Заводському районі. Зазначимо, у Запоріжжі два офіційних міських пляжі – Центральний у Вознесенівському районі та Правобережний у Дніпровському. За попередні кілька років Центральний пляж привели до ладу. Правобережний пляж реконструювали, перетворивши на улюблене місце відпочинку запоріжців. У планах реконструкція території, прилеглої до Правобережного пляжу та парку Енергетиків.

Однак сучасні зони відпочинку біля води необхідні й іншим районам Запоріжжя. Тому кілька років тому міський голова Володимир Буряк поставив завдання створити таку зону відпочинку у Заводському районі, на вулиці Лейтенанта Шмідта. Реконструкцію було розбито на дві черги. Зараз продовжується другий етап робіт. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів тут виїзну нараду. Підрядники та представники профільних служб доповіли про стан робіт та строки їх завершення, підготовку зони відпочинку до літнього сезону.

- Залишилося завершити укладання плитки та ще частково благоустрій, тобто будівельні роботи підрядник обіцяє закінчити 31 травня. Також необхідно вирішити деякі бюрократичні питання щодо передачі на баланс зони відпочинку, утримання, забезпечення охорони об’єкту після введення його в експлуатацію, - сказав Володимир Буряк.

Минулого року було завершено першу чергу реконструкції зони відпочинку по вул. Лейтенанта Шмідта. У березні стартував другий етап робіт. Зокрема тут встановили трансформаторну підстанцію, каналізаційну насосну станцію. Зараз завершують благоустрій території, розташованої поряд з пляжною зоною. Зокрема облицьовують сходи, облаштовують дорогу бруківкою.

Тут встановлені навіси, кабінки для перевдягання, працюватимуть туалети. Збудовані сучасне зовнішнє освітлення, каналізація та водовідведення. Перед введенням в експлуатацію підрядники встановлять душові стійки, фонтанчики, ногомийки. Зазначають, що раніше цього робити не планують, тому що можливі випадки вандалізму.

Збудовано тут і сучасний спортивний майданчик, де можна буде пограти у футбол та великий теніс. Встановлено роздягальню для спортсменів. Міський голова наголосив, що у результаті запоріжці отримають багатофункціональну зону, де можна буде не лише відпочити на пляжі, а й зайнятися спортом.

- Закликаю запоріжців дбайливо ставитися до таких об’єктів, комунального майна, адже все це робиться за кошти громади та для містян. Сьогодні, наприклад, підрядник повідомив, що робітники були вимушені вранці ліквідовувати різноманітні малюнки, написи, які тут на стінах залишили вандали, - відзначив Володимир Буряк.

Міський голова доручив своєму заступнику Олександру Константинову у найкоротші терміни після завершення будівельних робіт вирішити питання передачі зони відпочинку на баланс, її подальшого утримання та охорони. Міський голова наголосив, що підготовчі роботи для цього необхідно розпочинати вже зараз.

- До завершення будівельних робіт, прийняття об’єкту в експлуатацію за утримання та охорону відповідає підрядник. Після цього відповідати за утримання та охорону має комунальне підприємство «Титан». Скоріш за все для забезпечення охорони підприємство повинне укласти відповідний договір з Державною службою охорони. Адже на такому об’єкті охорона має бути постійною, щоб попередити випадки вандалізму, - заявив Володимир Буряк.

 

zp.gov.ua/ru/articles/item/9627/letom-v-zaporozhe-zarabotaet-esche-odna-sovremennaya-zona-otdyha

14.05.2021


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua