Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 29 квітня 2024

Всеукраїнська операція “ПЕРВОЦВІТ – 2021”

   Щороку з середини лютого до кінця травня триває масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин, в тому числі занесеними до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник звичайний, анемона звичайна, конвалія звичайна та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів. Як наслідок – навколо міст в природі вже не знайти жодних первоцвітів.
З метою охорони ранньоквітучих реліктових і зникаючих рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України, та попередження правопорушень у цій галузі в області щорічно проводиться операція «Первоцвіт».
  В рамках проведення цієї природоохоронної акції однією з основних її складових є пропоганда відмови від купівлі первоцвітів. Крім того, торгівля первоцвітами (як продаж так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та інших.
  Одночасно, наголошуємо, що згідно з діючим законодавством за порушення порядку придбання і збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, вимог щодо охорони таких видів рослин, знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності. Зокрема, згідно зі ст. 881 КУпАП «порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією незаконно добутого».

#збережемопершоцвіт #першоцвіт #реліктовірослини #природа

2.03.2021


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua