Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 25 квітня 2024

ДО УВАГИ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ!

 З 1 січня 2018 року страховий стаж необхідний для призначення  пенсії складає 25 років і надалі він буде збільшуватися, для тих хто досягне пенсійного віку в 2019 році –це 26 років у 2020 році -27 років і так до 2028 року коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Для зарахування страхового стажу фізичним особам підприємцям. У тому числі  «спрощенцям» , необхідно своєчасно сплачувати єдиний соціальний внесок та подавати річну звітність до органів фіскальної служби. Дані звітності про дохід підприємця та сплату єдиного внеску завантажуються до системи персоніфікованого обліку  Пенсійного фонду  та в подальшому використовуються для призначення пенсії , допомоги в центрі зайнятості та інших соціальних виплат.

Згідно діючого законодавства фізичні особи -  підприємці зобов’язані  сплачувати єдиний внесок  в розмірі не меншому ніж 22 % від мінімальної заробітної плати.  Підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, з 1 січня 2018 року зобов’язані сплачувати єдиний внесок щоквартально в розмірі 22% від суми отриманого доходу, але не менше ніж мінімальний страховий внесок за кожен місяць, навіть у разі відсутності доход.

У разі несплати або несвоєчасної сплати єдиного внеску, виникає недоїмка, на яку нараховуються фінансові санкції. Наявність недоїмки зі сплати страхових внесків( до 2011 року) або єдиного внеску (з 2011 року) не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі. І приватний підприємець ризикує залишитися без права на отримання пенсії та інших соціальних виплат.

Тому просимо всіх приватних  підприємців розрахуватися з боргами по страхових внесках та єдиному соціальному внеску, в подальшому своєчасно сплачувати ЄСВ та  надавати  звіти до системи персоніфікованого обліку.

Як перевірити сплату страхових внесків та єдиного соціального  внеску?

В Пенсійному фонді України з 2000 р.  діє система  персоніфікованого обліку,  яка дає можливість безкоштовно отримати інформацію  кожній застрахованій особі  про заробітну плату, дохід з якої сплачені страхові внески .

Ця система дозволяє контролювати процес формування  майбутньої пенсії та потребує своєчасної та повної сплати єдиного соціального внеску та подання звітності до Пенсійного фонду за період з 2000 по 2010 р.  та з 2011 року до органів фіскальної служби..

Отримати інформацію  з системи персоніфікованого обліку Ви можете в Центральному об’єднаному управлінні ПФУ  м.Запоріжжя .Також  є можливість зареєструватися на WEB-порталі електронних послуг та отримувати інформацію через Інтернет.

            Перевіряйте свій страховий стаж завчасно, не допускайте порушень своїх прав. Пам’ятайте, що відповідальність за Вашу «пенсійну історію» несе не тільки держава, а й Ви самі!  Реєструйтеся на Веб-порталі ПФУ зараз-заощоджуйте час у майбутньому

 

9.10.2018


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua