Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 27 липня 2024

ЗВІТ про роботу районної адміністрації ЗМР по Завоському району за 2017 рік

    Перш за все, хочеться подякувати всій громадськості за все те, що нам вдалося зробити. Адже кожна справа, яка була реалізована - це результат нашої з вами спільної роботи.
   Потрібно зазначити, що 2017 рік був продовженням значного кроку у розвитку комунального господарства району. Роботи фінансувалися з міського та районного бюджетів. Нашим завданням було провести тендери, визначитися з підрядниками, укласти договори, простежити за якістю та термінами виконання запланованих робіт. При цьому обсяги і місце проведення робіт ми теж визначали самі, виходячи з потреб жителів району. І приємно відзначити, що з цим завданням ми впоралися. Всі гроші, які були виділені - освоєні.
   У 2017 році на благоустрій району та ремонт внутрішньоквартальних доріг району виділено - 8 539 083 грн. Шляхом відкритих торгів визначено підрядника - КП «ЕЛУАШ».
Виконано:
- Ремонт внутрішньоквартальних доріг в 20-ти кварталах: загальною площею - 13883 м² на суму - 3850,35 тис.грн.).
- Ремонт тротуарів на 13 вулицях: площа - 6026 м² на суму 1416,110 тис.грн.
- Крім того, виконані роботи по ремонту найбільш людної частини тротуару в сквері ім.30-річчя визволення України: площа - 1469,75 м² на суму 562,6 тис.грн.
- Виконано відсипку доріг на 8 вулиць приватного сектору: загальна площа - 8428 м² на суму 1323,196 тис.грн.
- Ремонт доріг загальною площею 49 520 м².
- Контролювалось утримання зупинок громадського транспорту (33 од.), дитячих і спортивних майданчиків (16920 м²).
- Виконано прочищення і промивання систем зливової каналізації на 5 вулицях: Демократична, Скворцова, Діагональна, Південне та Північне шосе (загальна площа - 1910 м/п)
- Встановлено 13 табличок на павільйонах очікування на зупинках громадського транспорту по вулицях: Скворцова, Республіканська, Демократична, Північне та Південне шосе. Діагональна, сел.Підпорожнє.
- Встановлено 32 урни на суму 27,28 тис.грн.
- Оброблено карантинні рослини хімічним способом: загальної площею 51273 м² на суму 191,36 тис.грн.
- Виконано роботи з покосу трави, у т.ч. і на безгосподарних територіях: площа - 63092 м² на суму - 75,08 тис.грн. і за рахунок ДІБ 2 992 749 м².

     Протягом року на території району були проведені наступні заходи для поліпшення благоустрою:
- Реконструкція мереж зовнішнього освітлення по Південному шосе - 278 світильників.
- Будівництво мереж зовнішнього освітлення на 17 вулицях, 5 провулках, у сквері по вул.Євпаторійскій/Глазунова на загальну суму - 4,9 млн.грн.
- Встановлено підвісні світлофорні пристрої - 6 од. на суму 103,7 тис.грн.
- Нанесення дорожньої розмітки за рахунок ДІБ.
- Знесено 80 сухих та аварійних дерев на суму 199,6 тис.грн.
- Обрізка дерев180 од. на суму 160,0 тис.грн.
- Фрезерування пнів 108 од. на суму 90,0 тис.грн.
- Ліквідовано стихійні звалища на вулицях: Радіальна/Прияружна, Електрична, Футбольна/Лассаля, Відмінна/Чорногорська, Гончара/Марганцева, Фільтрова, Євпаторійська, Бетонна, Скворцова, пров.Косогірний, Фінальна, Перспективна/Євпаторійська, Павлокічкаська, Скворцова (поворот на ДВС-1), Скворцова/Теплична, Л.Шмідта, Історична, Л.Чайкіної, Південне шосе, Гончара, Зейська, Ушакова, Придніпровська та інші на загальну суму 890,016 тис.грн. та вивезено 3850 т сміття.
- Проведена робота по звільненню території району від 7 самовільно встановлених об'єктів на вулицях: Історичній, Електричній, Вроцлавській, Оптимістичній по Південному шосе.
- Виконано поточний ремонт і фарбування МАФів (лавки, урни, елементи дитячих та спортивних майданчиків, зупинки громадського транспорту) на суму 182,3 тис.грн.
- Виконано поточний ремонт і фарбування колесовідбійного брусу на суму 79,2тис.грн.
- Проведена паспортизація дороги по Південному шосе на загальну суму 40,8 тис.грн.
- Крім того, в поточному році закінчено проектні роботи:
-по будівництву тротуарів від вул.Електричної до вул.Основної; від вул.Республіканської до вулЛассаля, по вул.Селищній (від ДВС-1 до вул.Норильській), по Південному шосе (від вул.Глазунова,2 до Південного шосе)
- по будівництву зливової каналізації на вул.Демократичній та вул.Редакційній.
    Для визначення підрядників проведено 10 тендерних торгів на роботи, пов'язані з благоустроєм території району на загальну суму 6779,7 тис.грн. В результаті, переможці торгів дали економію щодо запланованих сум в 165,03 тис.грн. (планована сума закупівель 6779,7 тис.грн., а сума визначена у договорах - 6614,7 тис.грн.).
     Більш ніж на 15,5 млн.грн. виконані роботи по ремонту і реконструкції житлового фонду району:
- ремонт покрівлі (4,2 млн.грн.) на вул.Алмазній, вул.Історичній, вул.Радіаторній;
- ремонт інженерних мереж (4,9 млн.грн.) на вул.Історичній, вул.Павлокічкаській і ін.
- ремонт ліфтів (4,9 млн.грн.) на вул.Павлокічкаській, вул.Сеченова і ін.
- ремонт під'їздів (1,5 млн.грн.) будинків по вул.Історичній, вул.Сеченова і ін.
     Виконано ремонт мереж холодного водопостачання на суму близько 2 млн.грн. по вул.Футбольній, вул.Вогнетривкій, вул.Електричній і ін.
     Цей рік дав початок для здійснення давньої мрії усіх заводчан, а саме: розпочаті роботи по реконструкції зони відпочинку по вул.Л.Шмідта під пляж. Вже виконано такі роботи: встановлено паркан, побудовано освітлення, розпочато роботи з прокладання інженерних мереж та фундамент під адміністративні будівлі.
   Говорячи про виконану роботу не можна не відзначити роботу органів самоорганізації населення. В районі діють 1 вуличний і 14 квартальних комітетів. У зв'язку з тим, що існуючі квартали сформовані рішенням сесії міської ради ще у 2002 році, а за ці роки побудовано нові будинки, до того ж частина будинків передана в приватну власність з балансу підприємств, в районі проведена інвентаризація приватного сектора. В результаті, на території 6 квартальних комітетів (46, 47, 48, 51, 53, 54) збільшилась кількість будинків на 138 домоволодінь. Навесні 2017 року пройшли звітно-виборні збори в квартальних комітетах №№ 51 і 52. Шляхом прямого голосування жителів обрані нові голови. Одним із основних завдань перед головами квартальних комітетів ставилося - підтримання чистоти на територіях.
   Спільними зусиллями громади у приватному секторі проведено 19 суботників (Меморіальний пам'ятник і зупинний комплекс біля стадіону по вул.Скворцова, вул.Лижна (пустир), від вул.Чорногорівській до вул.Балтійській (вздовж берегової лінії р.Дніпро), вул. Зразкова (біля Чорної гори), вул.Автодорівска/Гончара (берегове укріплення), вул.Автодорівска/Болотнікова (уздовж берегової лінії р.Дніпро), вул.Талінськая/О.Невського/Фінансова, Прибережна зона біля кладовища, вул.Ушакова, 134 (неофіційний вхід на кладовище)/Фільтрова, кінцева зупинка трамваю №3, вул.Магнітна/Електрична (дитячий майданчик), вул.Машинна (від дитячого майданчика до залізниці), вул.Бєлгородська (дитячий майданчик), вул.Бєлгородська/Машинна, вул.Фінальна.
     Багато приділено уваги роботі квартальних щодо укладання договорів з ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» на вивезення сміття. На всіх кварталах проведено зустрічі, виїзні консультації з фахівцями ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» і спеціалістами районної адміністрації; розроблені і доведені мешканцям приватного сектору пам'ятки-роз'яснення щодо дотримання Правил благоустрою. Вкупі - це дало свої результати: збільшено укладення договорів приватного сектора на вивезення сміття з 74% до 78% і оплата за надані послуги становить 92% (кращий показник по місту).
    З метою найбільшого інформування населення про нашу роботу, про проблеми та шляхи їх вирішення, працює офіційний сайт районної адміністрації, відкрита сторінка на фейсбуці, де розміщена не тільки наша інформація, але і надана можливість публікуватися УПСЗН, ПФУ, Поліції, податковій інспекції та інше. Так, у 2017 році розміщено в розділі «Новини та події», «Тендерні закупівлі», «Оголошення» інше - 560 статей інформації, в рубриках інших організацій - 51, в соціальних мережах - 472.
   Крім того, в сквері ім.О.І.Бірюка та на віддалених територіях району (вул.Скворцова, сел.Підпорожнє) розміщені інформаційні стенди, на яких раз на місяць висвітлюється актуальна інформація про події в районі та місті. Все це дозволило знизити кількість звернень громадян до районної адміністрації (на 141 звернення). У 2017 році в РА надійшло: 1021 звернення від громадян, з них: 110 - колективних, 11 - повторних, 126 - через державні установи. Всього до районної адміністрації звернулося 2403 людини. У чергову службу по телефону - 2035 чоловік.
    У минулому році, завдяки виконаній роботі по популяризації, мешканці району взяли активну участь у соціальному проекті «Громадський бюджет». В результаті вийшло 6 переможців. Для порівняння: у 2016 році в районі був один переможець проекту «Громадський бюджет» - в ЗОШ №13 побудований майданчик для проведення заходів. У 2017 році перемогли 6 проектів: гімназія № 47 - спортивно-ігровий майданчик; КУ «Фізкультурно-спортивний комплекс» - тренажерний майданчик; палац культури «Заводський» - центр спілкування «Зігріємо душі ветеранам»; КУ «ЦКЛ №4 Заводського району» - палати для ветеранів і учасників АТО; жителі сел.Підпорожнє - сквер по вул.Норильській; ГО «Запорізька скеля» - установка тенісного столу в сквері ім.О.І.Бірюка.
  У 2017 році жителі району взяли активну участь в конкурсі соціальних проектів комбінату Запоріжсталь "Ми - це місто». Проекти переможці:
- сквер ім.О.І.Бірюка - впровадження інноваційних технологій;
- КУ «ЦКЛ №4 Заводського району» - озеленення території;
- ДНЗ №12 - сімейний театр під відкритим небом;
- ПНЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості - «Місто дитинства»
- КУ «Фізкультурно-спортивний комплекс» - спортивний зал «Крос-фіт для всіх»;
- Музична школа №4 - фестиваль «Джерельце».
    На особливому контролі ми тримаємо питання роботи з громадськими організаціями. У районі працюють: Заводська районна рада ветеранів, ГО Заводська організація інвалідів ВВВ та Збройних сил України, ГО Союз інвалідів і Ветеранів Афганістану, Товариство батьків дітей-інвалідів та інвалідів, Волонтери, БФ "Солдатські матері" та інші організації.
  В районі встановлено 2 меморіальні дошки загиблим воїнам АТО: Вельможку Антону Миколайовичу (гімназія №47) та загиблим воїнам добровольчих батальйонів (на однойменній вул.Добровольчих батальйонів, 73).
   В рамках проведення заходів до Дня Перемоги над нацизмом в Європі і Дню визволення Запоріжжя пройшли мітинги-реквієми у братських могил у сел.Підпорожнє та на вул.Скворцова.
   У районної адміністрації склалися дружні стосунки із підшефною військовою частиною № 3026 Національної Гвардії України. У 2017 році до Дня захисника України та з нагоди ювілейної дати організовані привітання концертною програмою.
   Дуже приємно, що у жителів району є особливе свято - «День народження району». Любов жителів до цього свята стимулює нас до пошуку нових і сучасних ідей, і як результат, і як оцінка нашої праці - масова участь жителів у цьому заході.
    Крім того, традиційно проводились:- конкурсно-розважальна програма «Міс випускниця - 2017» Заводського району; конкурс краси і таланту «Міс Заводчанка - 2017»; фестиваль дитячої та юнацької творчості «Джерельце»; районний конкурс із пропаганди здорового способу життя "Обери життя".
   Район гідно був представлений на міському Покровському ярмарку. Яскравою плямою прозвучала жива візитна картка нашого району «Ми - заводчани». 13 підприємців, барвисто виставили свою продукцію: ТОВ «Авто-Хаус 2011», ТОВ «ПЖК-Запоріжжя», ТОВ «Лакомка-2010", ФОП Торгун О.Ю. та інші.
   З огляду на великий інтерес і активну участь жителів району у всіх проведених культурно-масових заходах, районна адміністрація виступила ініціатором проекту «Мистецький майданчик» - в рамках якого будуть проходити культурно-масові заходи на відкритих майданчиках району з метою найбільш широкого залучення всіх верств населення району. І дуже приємно, що наша ініціатива була підтримана депутатами міської ради на сесії в грудні 2017 року.
   У районі склався тісний контакт з депутатами міської ради. Так за рахунок депутатського фонду було виконано наступні роботи: побудовано пішохідну доріжку та освітлення у сквері по вул.Перспективній (200 тис.грн.); розпочато капітальний ремонт палацу культури по вул.Л.Чайкіної, 53 (500 тис.грн.); в будинку дитячої та юнацької творчості оновлені сценічні костюми, меблі і техніка (120 тис.грн.); тренажерний зал в ЗОШ №33 (110 тис.грн.); оновлено медичне обладнання в ЦКЛ № 4 (понад 100 тис.грн.); оновлено меблі у школах (понад 100 тис.грн.).
   У 2017 році виконано багато, але на 218 рік також є плани. Основне це: закінчення реконструкції зони відпочинку по вул.Л.Шмідта під пляж; 1-а черга реконструкції скверу ім.30-ти річчя визволення України; закінчення капітального ремонту ДНЗ №169 (95 додаткових місць); закінчення ремонту в жіночій консультації з денним стаціонаром (всього: 6,3 млн.грн., у 2017 - 1,5 млн.грн.); реконструкція шляхопроводу по вул.Калибровій; закінчення реконструкції трамвайного переїзду на вул.Глазунова. Будуть продовжені роботи комунального напрямку на території району. Бюджетом передбачено в два рази більше коштів, ніж у минулому році (7 млн.грн.).
                            Не зупиняємось - працюємо для вас.

5.01.2018


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua