Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 22 жовтня 2024

Природоохоронна акція «Первоцвіт - 2017»

       Щовесни на території України набуває розмахів  торгівля весняними рослинами – так званими первоцвітами. Важких непоправних втрат завдає масовий збір першоцвітів – підсніжника, конвалії, проліска, сон-трави, черемші, цикламена та крокусу, що призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Цінні першоцвіти занесені до Червоної книги України і будь-який збір їх або пошкодження суворо забороняється.

З метою попередження несанкціонованої торгівлі рідкісними рослинами, з 27 лютого по 30 квітня 2017 року на території України проходять профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт-2017». Так, в ході проведення даних заходів будуть відпрацьовуватись ринки та інші місця торгівлі, а також місця, де може проходити несанкціонована торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та інших рослин занесених до Червоної книги України. Торгівлю рослинами, занесеними до Червоної книги України, незалежно від того, були вони зібрані торгуючими власноруч чи ні, заборонено на підставі ст.12 ЗУ «Про охорону навколишнього середовища» і ст.9 ЗУ «Про тваринний світ».

За порушення Порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України або таких, що охороняються відповідно до міжнародних договорів України передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3655 грн.) з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої.

Також нагадуємо, що за погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослин цих видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі та пошкодження накладається штраф за статтею 90 КУпАП на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 - 850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.

Крім того, за один екземпляр незаконно добутої рослини, занесеної до Червоної книги України, передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн.; шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. в залежності від виду, сон трава від 37 до 62 грн. в залежності від виду.

Закликаємо громадськість проявити свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів!

14.03.2017


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua