Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 23 квітня 2024

ОБЕРЕЖНО – САЛЬМОНЕЛЬОЗ!

За офіційними даними Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області на території міста Запоріжжя зареєстровано спалах інфекційного захворювання на сальмонельоз 7 осіб, постраждалих від вживання в їжу суші, які були замовлені та доставлені закладом SUSHI 3303. Що ж таке сальмонельоз? Сальмонельоз – це гостра кишкова інфекція, яка викликається різними бактеріями роду сальмонел (більше 2000 видів) та передається переважно через харчові продукти. Епідеміологічною особливістю сальмонельозу є раптовість і масовість захворювання, проте частіше зустрічаються поодинокі випадки цієї інфекції. Збудник сальмонельозу добре переносить заморожування, висушування, накопичується в м’ясних та молочних продуктах, стійкий до соління, копчення, маринадів. Однак, підступність сальмонел полягає ще і в тому, що вони не тільки зберігаються, а й інтенсивно розмножуються при температурі 20-37 град. у м’ясних та молочних продуктах, ковбасах, особливо кров’яних та ліверних, холодцях, паштетах, кремових кондитерських виробах, салатах та інших стравах. При цьому зовнішній вигляд продуктів практично не змінюється ні за запахом, ні за кольором, ні за консистенцією. Забруднення продуктів харчування може настати при контакті сирих та готових продуктів, неправильному зберіганні та транспортуванні, при використанні загального кухонного інвентарю для обробки сировини та готових продуктів. Зараження людини найчастіше відбувається при вживанні страв із м’яса великої рогатої худоби та птиці, яєць, які не пройшли достатньої термічної обробки, або інфекція потрапила до них через пошкодження цілісності шкарлупи, брудні руки, кухонний інвентар, посуд тощо. Період від потрапляння збудника в організм до перших проявів хвороби коливається від декількох годин до 3-х днів. Початок хвороби гострий. Для профілактики сальмонельозу необхідно виконувати наступні вимоги: • не купуйте продукти на стихійних ринках; • при купівлі продуктів, в т.ч. курячих яєць в торгівельній мережі, зверніть увагу на обов’язкову наявність маркування виробника; • страви з м’яса, птиці, яєць повинні пройти достатню термічну обробку; • у випадку появи симптомів кишкового захворювання або простудного необхідно звернутись по медичну допомогу. Дотримання цих нескладних правил дозволить зберегти Ваше здоров’я та здоров’я Ваших близьких.
16.01.2020


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua